Hoe werkt het?

Voor een leerling(e) begint het allemaal met een proefles van 1 uur. De proefles is in veel gevallen gratis. 

Een proefles van 60 minuten kost € 35,00 wanneer u zich inschrijft voor pakket 1 (5 x 75 minuten rijles).

De proefles is gratis wanneer u zich inschrijft voor de grotere pakketten (pakket 2,3,4 of het Starterspakket).

Tijdens de proefles wordt een inschatting gemaakt wat jouw vaardigheden zijn en hoe snel de rijopleiding kan gaan.

In principe worden de lessen gegeven in blokken van 75/90 minuten. Dat is zo efficiënt dat een leerling(e) uiteindelijk ongeveer 10 % minder lessen nodig heeft.

Wanneer er behoefte is aan langere lessen (denk aan een tussentijdse toets, spoedopleiding en praktijkexamen) dan kan dat.

Lessen van 120 of 150 minuten geef ik ook. Bij deze langere lessen pauzeren we halverwege de les. Anders wordt het te inspannend voor een leerling(e).

Dan drinken we wat en kunt u even ontspannen. De pauze van circa 15 a 20 minuten is mijn tijd. Uw lestijd wordt altijd voor 100% benut.

Bij voorkeur wordt de tussentijdse toets opgenomen in het lespakket. Een tussentijdse toets verhoogt de kans om in 1 keer te slagen aanzienlijk. De tussentijdse toets is een rijtest die verloopt als een echt examen. Een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen en om eventuele nervositeit zoveel mogelijk weg te nemen.

Na afloop van de toets krijgt u advies over de examenonderdelen waar u nog extra aandacht aan moet besteden. Tijdens de toets kunt u een vrijstelling verdienen voor het onderdeel bijzondere verrichtingen op het eerstvolgende rijexamen.

Meerdere malen rijles per week is mogelijk. Dat is efficiënter dan 1 les per week. Totaal heeft u dan minder rijlessen nodig om uw rijbewijs te halen!

De examenplaats is Utrecht.