Lid van de branchevereniging V.R.B.

Autorijschool Jos van Die is lid geworden van de V.R.B. per 01/01/2015. VRB1

Beste aspirant bestuurder,

Deze VRB-website is van de belangenvereniging van en voor zelfstandige autorijschoolhouders en rijinstructeurs. Naast de belangen van de rijscholen, worden ook de belangen van jou als aspirant bestuurder behartigd.

Helaas zijn er in Nederland nog teveel rijschoolhouders, die niet georganiseerd zijn bij een branchevereniging. Zij werken veelal zelfstandig en hebben geen interesse om collectief de rijschoolbranche te dragen.

De VRB leden, zijn gemotiveerde rijschoolhouders/instructeurs, die hun beroep serieus nemen en als hoofdtaak hebben om hun kandidaten zo goed mogelijk voorbereid door het examen te loodsen. Na het behalen van je rijbewijs zal je, veilig, vlot en zelfstandig kunnen deelnemen aan het hedendaagse verkeer als beginnende bestuurder en uitgroeien tot een ervaren chauffeur.

Branche overleg

De VRB neemt deel aan diverse klankbordgroepen en commissies. Wij overleggen met meerdere branchegenoten, om een aantal zaken goed werkbaar te houden met en voor jullie als aspirant bestuurder. Denk hierbij aan:

  • Het kort houden van wachttijden voor theorie- en praktijkexamens bij het CBR;
  • Goed contact houden met het CBR om alle examens zo goed mogelijk te laten verlopen;
  • Overleg plegen en voorstellen doen richting het Ministerie om ontstane problemen te tackelen;
  • De aangesloten rijschoolhouders scherp te houden d.m.v. goede bijscholing;
  • De rijschoolhouders op tijd informeren over wetswijzigingen;
  • Door goede onderlinge samenwerking kunnen rijschoolhouders elkaar de helpende hand bieden bij calamiteiten zoals problemen met de auto’s of bij vervanging ziekte.

Tussenkomst

Hierbij kan je denken aan bemiddeling tussen de VRB-rijschoolhouder en jij als aspirant bestuurder, mocht er een meningsverschil ontstaan tijdens de rijopleiding. Je kunt dan contact opnemen met het VRB bestuur en wij gaan kijken of het geschil tussen jou en de rijschoolhouder opgelost kan worden.

Op zoek naar een geschikte VRB rijschool

Heb je besloten om de rijopleiding te gaan volgen bij een VRB rijschool dan kan dat. Bekijk de ledenlijst voor een geschikte VRB rijschool in jouw omgeving.
Bij het bepalen van je keuze voor een rijschool kun je op www.ibki.nl checken of de rijschoolhouder van je keuze beschikt over een geldige WRM bevoegdheid om rijles te mogen geven. Met behulp van zijn achternaam (let op de spelling) en de geboortedatum kun je in een oogopslag zien of dit het geval is. Werkt je rijschool met meerdere instructeurs vraag dan ook naar de naam en geboortedatum van je instructeur.
Wanneer je op examen wil gaan en je instructeur niet bevoegd is, mag hij niet meerijden tijdens de TTT en het rijexamen. Het voorkomt dat je voor onaangename verrassingen komt te staan.

De Rijscholenkiezer
Ben jij op zoek naar een goede, betrouwbare rijschool?
Vanaf nu kan dat heel gemakkelijk Lees verder
Bekijk de website op www.rijscholenkiezer.nl

Wij wensen jou veel plezier tijdens de rijopleiding en natuurlijk veel succes bij het CBR examen.

Met vriendelijke groet,

Het VRB bestuur.