Rijles Camera Systeem; het nieuwste hulpmiddel!

HOE WERKT HET RIJLES CAMERA SYSTEEM?

Het camerasysteem van RijschoolCamera zit simpel in elkaar en is makkelijk te gebruiken voor zowel leerling als instructeur. Het systeem bestaat uit één camera met twee lenzen, een monitor en een afstandsbediening. De camera wordt achter de achteruitkijkspiegel geplaatst en maakt opnames van in de auto ( de instructeur en de leerling) en voor de auto zodat het kijkgedrag van de leerling en de situatie om de auto heen opnieuw bekeken kan worden.

Uiteraard wordt niet alles opgenomen; met de afstandsbediening bepaalt de instructeur wat er bewaard blijft. Door op de rode knop op de afstandsbediening te drukken, maakt de instructeur een ‘event’ (een korte momentopname van 10 seconden voordat er op de knop wordt gedrukt en 20 seconden daarna). Dit event wordt opgeslagen op de SD-kaart en kan binnen 3 seconden opnieuw worden afgespeeld in de auto zodat deze samen met de leerling kan worden geanalyseerd. De leerling kan de SD-kaart mee naar huis nemen en dankzij onze software alle, door de instructeur geselecteerde, momenten opnieuw beleven. Simpel en gemakkelijk.

In de auto

Als het systeem opneemt ziet u onder andere de live-opnames vanuit beide camera’s, de snelheid van de auto en de rijrichting. Als u op de afstandsbediening de opname knop (1) indrukt, markeert het systeem de opname van circa 30 seconden. Deze kunnen dan vervolgens simpel met de play knop (2) weer opnieuw af worden gespeeld in de auto zodat u samen met de leerling de gebeurtenis opnieuw kan bekijken. Ook kunt u met de mode knop (3) de beelden vergroten in de auto zodat deze op het gehele scherm wordt weergegeven.

Thuis

Wanneer de leerling de SD-kaart in de computer stopt en de beelden opent in de player wordt dit op het scherm weergegeven. De leerling kan hier de gemarkeerde opnames terugkijken met ondersteuning van Google Maps. De leerling kan ook de snelheid in de player zien en krijgt zo een volledig overzichtelijke herbeleving van de verkeerssituatie. De leerling kan op de beelden klikken om ze zo te vergroten.

De Rijschoolcam HD is een camera die vanuit twee lenzen in een hoge kwaliteit de rijles opneemt. Deze camera neemt 290° rondom de auto opnames, zowel vóór de auto als in de auto, en slaat deze beelden op op een SD-kaart. Daarnaast is de camera vrij klein en makkelijk te (de)monteren, de camera blokkeert dus niks van het zicht van de bestuurder. Ook kan de camera continu blijven draaien zonder dat de tempratuur hoog wordt of de prestaties afnemen. De chip van de camera is onder andere in staat om het contrast van de beelden aan te passen aan het licht van buiten. Dit betekent dat de beelden altijd scherp en duidelijk te zien zijn, ook als er ’s nachts gereden wordt. De beelden zijn nooit overbelicht en altijd van een hoge kwaliteit. De achterste lens kan overigens via de software uitgezet worden, zodat alleen de voorkant van de auto gefilmd wordt.

(zie eventueel ook: www.rijschoolcamera.nl)